Bo på Lånan

Dronebilde av øya Lånan

Ønsker du å bo og leve som en fuglevokter?

På Lånan lever vi helt i pakt med naturen, uten luksus som innlagt vann og strøm. Det gir oss en helt spesiell ro i sjelen å vite at vi opplever øya akkurat  slik som ærfuglene. Hva hadde du tatt med deg til en øde øy? Vi anbefaler eventyrlyst, nysgjerrighet og gode sko.

Hvis du er som oss, kan du komme å bo hos Hildegunn og Erik mens ærfuglene ligger på reir, og om du ønsker kan du delta i vårt daglige arbeid som fuglevoktere. Du får nærkontakt med fulgene, og føle på spenningen hver gang vi kikker inn i et nytt reir på jakt etter verdens mest eksklusive dun, edderdun. Dersom ærfuglen har forlatt redet, plukker vi dunet og legger det til tørking. Når edderduna, som har holdt små e-unger varme og trygge, er ferdig tørket, renser og harper vi det til det er helt rent.

Dersom vær og vind tillater det tar vi oss en tur på havet for å prøve fiskelykken. Det er lite her i verden som kan måle seg med  smaken av blodfersk storsei, egenfisket rett utenfor Nordodden. Klokken er ikke noe vi forholder oss til på Lånan, så maten serveres når vi synes vi har fisket nok, og er tilbake på Lånan. Når tiden er inne for å krype til køys, får du selvsagt ligge å drømme under edderdun, i en ekte Lånandyne.

Hos oss er ingen opphold like. Vi skreddersyr din tur etter dine ønsker og etter vær og vind. Koselig får vi det uansett. Ta kontakt med Hildegunn for nærmere informasjon.

Vafler rundt spisebordet hos Hildegunn og Erik
Vafler rundt spisebordet hos Hildegunn og Erik