Bo på Lånan

Ønsker du å bo og leve som en fuglevokter? Da er du hjertelig velkommen til å besøke Hildegunn og Erik i Ytterstuo. Her får du leve i pakt med fuglene og naturen, og virkelig oppleve stillheten og følelsen av å være på en øy, langt ute i havgapet. 

Vi lover deg nærkontakt med fuglene, og du får være med på våre daglige runder for å sjekke alle reirene. Du kan føle på spenningen hver gang vi kikker inn i et nytt reir på jakt etter verdens mest eksklusive dun, edderdun. Dersom ærfuglen har forlatt redet, plukker vi dunet og legger det til tørking. Når edderduna, som har holdt små e-unger varme og trygge, er ferdig tørket, renser og harper vi det til det er helt rent.  Om natten sover du som en prins eller prinsesse under edderdunsdyner, som selvsagt er laget på Lånan. 

Ytterstuo er det nyeste huset på Lånan. Vi har strøm fra solcellepanel, og tilgang på internett. Hos oss serveres det kortreist mat, gjerne fisk, og du får gleden av å høre hvordan det var å vokse opp på en øy, så langt uti havet. 

Noen ganger må vi opp midt på natten for å følge med når fuglene går på land.

Hildegunn sjekker ebane
Hildegunn sjekker e-baner, huset i bakgrunnen er Ytterstuo. . Foto: Trond Johan Andersen

Vi tar imot overnattingsgjester i mai og juni hvert år. For å komme til oss er det enklest å ta fly til Brønnøysund, hurtigbåt til Vega, og så båt til Lånan. Vi kan ordne med henting på Vega om du ønsker det.

Les mer om vårt tilbud om båtskyss her

Hos oss er ingen opphold like. Vi skreddersyr din tur etter dine ønsker og etter vær og vind. Koselig får vi det uansett. Ta kontakt med Hildegunn for nærmere informasjon.