Besøk Lånan i Juli

I juli 2021 har Lovund Skyss faste båtturer til Lånan, 3 ganger i uken. Gi deg selv en opplevelse du aldri vil glemme.

I juli 2021 har du mulighet for å besøke Lånan 3 ganger i uken! Lovund Skyss har satt opp faste ruter fra Sandnessjøen og Vega hver tirsdag, torsdag og søndag i hele juli. 

Du kan velge om du blir med båten fra Sandnessjøen kl 1200, eller fra Vega kl 1315. På turen ut til oss får du oppleve den fantastiske skjærgården på Helgeland med et mylder av små holmer og skjær.

Når du kommer til Lånan blir du tatt i mot av fuglevokterne, som tar deg med på en fantastisk vandring i ærfuglens rike. Du får bli med rundt på Lånan, og lære hvordan vi hvert eneste år tar vare på ærfuglene mens de ligger på reir. Om hvordan vi sanker inn ederdun og lager verdens beste ederdunsdyner. Du får også høre historier om hvordan det var å være barn «uti øyan», om livet på internatskolen på Skogsholmen og om hvordan Lånan ble rammet av 2. verdenskrig. Historiene er mange, og vi som er fuglevoktere gleder oss til å dele dem med dere.  Turen avsluttes på Låven, hvor vi har en flott bildeutstilling relatert til de historiene som er blitt fortalt.

Vi garanterer minner for livet, og en unik sjanse til å oppleve et levende øysamfunn hvor historien er ivaretatt på beste måte. Turen passer for alle, lett terreng å vandre i og god adkomst til og fra båten.

Klikk her for å lese mer om tilbudet fra Lovund Skyss. 

Tider

Hver tirsdag, torsdag og søndag i juli (2021)

Sandnessjøen:
Avgang kl 1200. Tilbake i Sandnessjøen kl 1800

Vega:
Avgang kl 1315. Tilbake på Vega kl 1645

Priser og booking

Voksen:
Fra Sandnessjøen: kr 1.295,-
Fra Vega: kr 995,-

Barn (inntil 12 år): 
Fra Sandnessjøen:  kr 695,-
Fra Vega: kr 595,-

Alle billetter må bestilles hos Lovund Skyss.
Klikk her for online booking.

Spørsmål

Har du spørsmål, nøl ikke med å ta kontakt med Hildegunn på telefon 452 72 654, eller epost hildegunn@lanan.no

Kveldsstemning på Lånan
Kveldsstemning på Lånan. Foto: Riktig Spor