Besøk Lånan i Juli

Vi tar imot turister i juli. Du kan enten komme med egen båt, eller bestille båt via oss.

Når du kommer til Lånan blir du tatt i mot av fuglevokterne, som tar deg med på en fantastisk vandring i ærfuglens rike. Du får bli med rundt på Lånan, og lære hvordan vi hvert eneste år tar vare på ærfuglene mens de ligger på reir. Om hvordan vi sanker inn ederdun og lager verdens beste ederdunsdyner. Du får også høre historier om hvordan det var å være barn «uti øyan», om livet på internatskolen på Skogsholmen og om hvordan Lånan ble rammet av 2. verdenskrig. Historiene er mange, og vi som er fuglevoktere gleder oss til å dele dem med dere.  Turen avsluttes med servering av kaffe og krinalefse på Låven, hvor vi har en flott bildeutstilling relatert til de historiene som er blitt fortalt.

Vi garanterer minner for livet, og en unik sjanse til å oppleve et levende øysamfunn hvor historien er ivaretatt på beste måte. Turen passer for alle. Det er lett terreng å vandre i, og god adkomst til og fra båten.

Tider, priser og booking

Det går ingen rutebåter til Lånan, så skal du besøke oss må du enten ha egen båt, være med noen andre som har båt eller bestille båtskyss hos oss. Du velger det som passer for deg. Uansett hvordan du kommer deg hit, så vil vi gjerne høre fra deg før du kommer.

Båtskyss fra Vega til Lånan med vår egen båt t/r:
Kr 6.500,- Vi blir enig om tidspunkt og oppmøtested som passer for deg. Det er også mulig å komme i egen båt og bare kjøpe guidingen.

Guiding:
kr 750,- pr. person
kr 375,- for barn mellom 5 – 12 år. Barn under 5 år er gratis.

Grupper over 10 personer:
kr 600,- pr. person.
Kr 300,- for barn mellom 5 – 12 år i gruppen. Barn under 5 år er gratis.

Send forespørsel

Ønsker du å besøke Lånan? Fyll ut dette enkle skjemaet, så tar vi kontakt med deg.

Forespørsel om tur til Lånan

Har du spørsmål, nøl ikke med å ta kontakt med Hildegunn på telefon 452 72 654, eller epost hildegunn@lanan.no

Kveldsstemning på Lånan
Kveldsstemning på Lånan. Foto: Riktig Spor