Ærfuglsafari i Juni

Gi deg selv en helt unik opplevelse, opplev Lånan mens ærfuglene ligger på reir

I mange hundre år har det levd mennesker midt i ærfuglenes rike. Mennesker som har tilpasset seg og levd i samspill med ærfuglen mens den ligger på reir. På Lånan holdes denne tradisjonen fortsatt i hevd. Hvert år vender øyfolket tilbake til øya for å ta vare på fuglen, klargjøre reir og verne den i hekketiden.

I fredningsperioden fra 1. juni til 1. juli kan vi tilby ærfuglsafari på Lånan. I denne perioden hekker ærfuglene, og vi har mellom 500 og 1000 ærfugler boende hos oss. All ferdsel på øya må skje sammen med en fuglevokter. Vi vet hvor fuglene bor, og vi garanterer unik nærkontakt med dem. Du får kjenne på ekte edderdun, og vi viser deg det tidkrevende arbeidet med å rense edderdun som vi bruker i verdens beste edderdunsdyner. Vi deler vår historie, forteller hvordan det er å jobbe som fuglevokter, og du får besøke vår utstilling på Låven. Turen avsluttes hjemme hos en fuglevokter hvor vi serverer kaffe og lefse.

Vi kan hente deg på Vega i vår egen skyssbåt Lånan JR. Den tar deg raskt og behagelig fra Vega til Lånan. Båtturen tar ca 45 minutter en vei. Max 8 passasjerer.

Vi garanterer en helt unik opplevelse du aldri kommer til å glemme.

Priser og bestilling

Båtskyss fra Vega til Lånan med vår egen båt t/r:
kr 6500,- Vi blir enig om tidspunkt og oppmøtested som passer for deg.

Ta også kontakt med oss hvis du kommer med egen skyss båt.

Guiding og servering av kaffe og lefse:
kr 1500,- for voksne
kr 500,- for barn mellom 5 og 12 år
Barn under 5 år deltar gratis

Bestilling

Ring Hildegunn på 452 72 654, eller mail: hildegunn@lanan.no.