Besøk Lånan i juli

I juli kan du besøke Lånan og bli med fuglevokterne på en vandring i ærfuglens rike.

Turer til Lånan i 2020

Juli er måneden vi kan bevege oss fritt på øya.

Da har de aller fleste ærfuglene forlatt reirene sine, ederdunet er samlet inn og vi kan derfor bevege oss fritt rundt på øya. Dette er også den måneden i året hvor vi har "åpent" for turister. Vi gleder oss til å ta imot mindre grupper eller familier som ønsker å komme til Lånan for å møte fuglevokterne og delta på en vandring i ærfuglens rike.

Fuglevokterne forteller fra vår egen oppvekst, om hvordan det var å være barn "uti øyan", om livet på internatskolen på Skogsholmen, og hvordan vi har tatt vare på ærfuglene siden vi var bittesmå.

Du får høre spennende historier fra krigen, om evakueringen av Lånan i 1944, og om Norges største skipsforlis. Rigel ble bombet utenfor Tjøtta i 1944, og de gamle som var igjen på Lånan berget Asbjørn Schulz, den eneste norske som overlevde forliset. Historiene er mange, og vi som er fuglevoktere gleder oss til å dele dem med dere.  Turen avsluttes på Låven, hvor vi har en bildeutstilling, og dere får servert lokal mat.

Vi garanterer minner for livet, og en unik sjanse til å oppleve et levende øysamfunn hvor historien er ivaretatt på beste måte.

Hvordan kommer du deg til Lånan?

For å komme deg til Lånan må du ha båt. Med vår skyssbåt Lånan Jr. tar det ca 45 minutter fra Vega til Lånan.

Varighet: Besøket på Lånan tar 2,5 time, så du må beregne ca 4 timer totalt på turen fra Vega.

Turen passer for alle, lett terreng å vandre i og god adkomst til og fra båten.

 Priser og bestilling

I 2020 ønsker vi å ha god kontroll på antall besøkende som er på øya samtidig, både for vår og gjestenes sikkerhet. Derfor må alle forhåndsbestille besøket.


Båtskyss fra Vega til Lånan kr 5000.- tur/retur.
Pris for besøk på Lånan kr 600,- for voksne, 300,- for barn mellom 5 og 12 år.

Barn under 5 år deltar gratis, men må registreres.

Bestilling:

Ring Hildegunn på telefon 452 72 654, eller send en epost til hildegunn@lanan.no