Besøk Lånan i juli

I juli kan du besøke Lånan og bli med fuglevokterne på en vandring i ærfuglens rike.

I juli har de aller fleste ærfuglene forlatt reirene sine, edderdunet er samlet inn og vi kan bevege oss fritt rundt på øya. Dette er også den måneden i året hvor vi har "åpent" for turister. Vi tar imot små og store grupper som kan komme til Lånan å møte fuglevokterne, og delta på en vandring i ærfuglens rike. Vi forteller fra vår egen oppvekst, om hvordan det var å være barn "uti øyan", om livet på internatskolen på Skogsholmen, og hvordan vi har tatt vare på ærfuglene siden vi var bittesmå.

Du får høre spennende historier fra krigen, om evakueringen av Lånan i 1944, og om Norges største skipsforlis. Rigel ble bombet utenfor Tjøtta i 1944, og de gamle som var igjen på Lånan berget Asbjørn Schulz, den eneste norske som overlevde forliset. Historiene er mange, og vi som er fuglevoktere gleder oss til å dele dem med dere.  Turen avsluttes på Låven, hvor vi har en bildeutstilling, og dere får servert lokal mat.

Vi garanterer minner for livet, og en unik sjanse til å oppleve et levende øysamfunn hvor historien er ivaretatt på beste måte.

Hvordan kommer du deg til Lånan?

For å komme deg til Lånan må du ha båt. Med vår skyssbåt Lånan Jr tar det ca 45 minutter fra Vega til Lånan. I juli er det flere muligheter for å oppleve Lånan:

Kommer du med egen båt eller kajakk vil vi gjerne ha beskjed på forhånd, slik at vi kan ta imot deg. Ring Hildegunn for å avtale: 452 72 654.

Opplev Lånan i juli

I denne oversikten finner du alle datoene for private turer med Lånan Jr (grønn ring), eller turer med Visit Vega (blå ring).

Priser og bestilling

Privat tur til Lånan med Lånan Jr:

Datoer: De som er markert med grønn sirkel i kalender

Avgang fra Vega: kl 11.00
Retur fra Lånan: kl 14.30

Tid på Lånan: ca 2,5 timer
Pris: kr 1.200,- per person

Vi må ha bestilling fra minimum 5 personer for å arrangere tur. Maks antall: 12 personer. Ønsker du å reise fra Brønnøysund eller Sandnessjøen fikser vi henting der også. Ta kontakt med oss for mer informasjon om priser og et skreddersydd opplegg.

Bestilling: Ring Hildegunn på telefon 452 72 654, eller send en mail til hildegunn@lanan.no

Guidet tur med Visit Vega:

Hver tirsdag og fredag i juli arrangeres det tur til Lånan i regi av Visit Vega. Turene går fra Gardsøya, nord på Vega.

Avgang fra Vega: kl 13.30
Retur fra Lånan: ca kl 1645, beregnet ankomst på Vega ca 1730
Pris: kr 1.150,- for voksne, 650,- for barn mellom 5 og 12 år.

Bestilling: Ring Visit Vega på telefon 479 07 132, eller bestill på www.visitvega.no/lanan

Turer fra Sandnessjøen og Brønnøysund

Det planlegges også turer fra Brønnøysund og Sandnessjøen:

Lørdag 11.juli. Tur fra Brønnøysund - Lånan -Brønnøysund.
Søndag 12.juli. Tur fra Sandnessjøen - Lånan - Sandnessjøen.

Mer informasjon om disse kommer.