Nyhet, bildebok om ærfuglene fra Lånan

16/11/2017

Ærfuglene har vært holdt som husdyr langs Helgelandskysten gjennom generasjoner. Det er en hellig fugl som fuglevokterne har passet på i hekketiden. Til gjengjeld kommer fuglene tilbake år etter år og gir oss verdifullt edderdun og uforglemmelige naturopplevelser.  Nå har vi laget en bok som rett og slett er en hyllest til ærfuglene på Lånan.

Vi har vært så heldige å ha noen utrolig dyktige naturfotografer på besøk på Lånan, Cyril Ruoso og Arne Nævra. Boken består av deres unike og nydelige bilder av ærfuglene, krydret med  korte tekster hvor vi forteller om den intensive og fantastiske perioden fra april – juni hvor vi hvert eneste år drar til Lånan for å ta vare på ærfuglene.

Cyril Ruoso

Sommeren 2015 hadde vi besøk av den prisbelønte fotografen Cyril Ruoso. Han var her på oppdrag fra magasinet Terra Mater sammen med journalist Stefan Nink. Cyril er fransk, og har spesialisert seg på fotografering av dyr. Han har vært kåret til Wildlife Photographer of the year en rekke ganger, og har hatt sine bilder på trykk i en rekke magasiner som National Geographic, Geo Magazine og National Wildlife. Bildene han tok av ærfuglene er bare helt fantastiske, og flere av dem er med i denne boken.

Les saken fra Terra Mater Magazine

Arne Nævra:

Arne Nævra er en kjent norsk naturfilmfotograf og naturfilmskaper. Er du glad i å se naturprogrammer på NRK er det godt mulig at du har sett noe Arne Nævra har produsert. Han har produsert flere bidrag til programserien Ut i Naturen, og den siste store produksjonen han har gjort er serien Norske Naturperler som han lagde sammen med Torgeir Beck Lande. I den serien var det nesten en hel episode fra Lånan.

Arne Nævra har vært hos oss på Lånan flere ganger. Naturlig nok har det blitt tatt mye bilder av ærfugl, og vi har vært så heldige å få kjøpe noen av bildene hans. De beste er med i denne boken.

Et av bildene til Cyril Ruoso. Gjennom nydelige bilder og små tekster får du et innblikk i en fuglevokters hverdag.