Har du smakt fiskeburgeren på Lånan glemmer du den ikke så lett! Den er superpopulær, og vi kaller den enkelt å greit Lånanburger.
Nå deler vi oppskriften vår, slik at du kan prøve den hjemme.
INGREDIENSER FISKEBURGER:
7 dl sei, hyse eller torsk
3 dl løk
1⁄2 ts pepper
1 ts muskat
1 strøken ss salt
1 egg
1 ts bakepulver
1 1⁄2 ss potetmel
3 1⁄2 dl melk
FREMGANGSMÅTE:
Kjør fisk, løk og krydder godt sammen i en foodprosessor. Ha i egget og bakepulveret, og spe vekselsvis med melk og potetmel. Har du sei er det den fisken vi liker aller best i burgeren, men andre fiskeslag fungerer også.
Serveres i rundstykke eller burgerbrød med rå løk, revet gulrot og hvitløksdressing.
INGREDIENSER HVITLØKSDRESSING:
1 beger seterrømme
Ca en halv pakke majones
1-2 fedd hvitløk (most)
0,5 dl rapsolje
1 agurk
litt sitronsaft
Skrell agurken og riv den grovt på et rivjern. Legg den i en sil, strø litt salt over og la den stå til vannet har rent av. Bland sammen alt og la det stå en god stund før servering slik at smaken får satt seg.
Vel bekomme!