Ærfuglsafari i juni

Ærfuglsafari - en eksklusiv privattur til Lånan i juni

I mange hundre år har det levd mennesker midt i ærfuglenes rike; mennesker som har tilpasset seg og levd i samspill med ærfuglen mens den ligger på reir. På Lånan holdes denne tradisjonen fortsatt i hevd. Hvert år vender øyfolket tilbake til øya for å ta vare på fuglen, klargjøre reir og verne den i hekketiden.

I fredningsperioden fra 1. juni til 1. juli kan vi tilby ærfuglsafari på Lånan. I denne perioden hekker ærfuglene, og vi har mellom 500 og 1000 ærfugler boende hos oss. All ferdsel på øya må skje sammen med en fuglevokter. Vi vet hvor fuglene bor, og vi garanterer unik nærkontakt med dem. Du får kjenne på ekte edderdun, og vi viser deg det tidkrevende arbeidet med å rense edderdun som vi bruker i verdens beste edderdunsdyner. Vi deler vår historie, forteller hvordan det er å jobbe som fuglevokter, og du får besøke vår utstilling på Låven. Turen avsluttes hjemme hos en fuglevokter hvor vi byr på noe å spise og drikke. Maten vi serverer er som alt annet på øya, lokal.

Vi henter deg på Vega i vår egen skyssbåt Lånan JR. Den tar deg raskt og behagelig fra Vega til Lånan. Turen tar ca 45 minutter, og det er plass til 12 passasjerer i båten.

Vi garanterer en helt unik opplevelse du aldri kommer til å glemme.

Praktiske opplysninger:

Turer til Lånan i juni 2020 er tilgjengelig på følgende datoer:

Avgang fra Vega: kl 11.00
Retur fra Lånan: kl 1430 (Ankomst Vega ca kl 1515)
Tid på Lånan: 2,5 timer
Pris: kr 1.500,- pr. person.

Det må være minimum 5 personer pr. tur. Siste frist for påmelding: 24 timer før avreise.

Påmelding: Ring Hildegunn Norum på telefon 452 72 654, eller send en mail til hildegunn@lanan.no