Ærfuglsafari i juni

Ærfuglsafari - en eksklusiv privattur til Lånan i juni

I mange hundre år har det levd mennesker midt i ærfuglenes rike. Mennesker som har tilpasset seg og levd i samspill med ærfuglen mens den ligger på reir. På Lånan holdes denne tradisjonen fortsatt i hevd. Hvert år vender øyfolket tilbake til øya for å ta vare på fuglen, klargjøre reir og verne den i hekketiden.

I fredningsperioden fra 1. juni til 1. juli kan vi tilby ærfuglsafari på Lånan. I denne perioden hekker ærfuglene, og vi har mellom 500 og 1000 ærfugler boende hos oss. All ferdsel på øya må skje sammen med en fuglevokter. Vi vet hvor fuglene bor, og vi garanterer unik nærkontakt med dem. Du får kjenne på ekte ederdun, og vi viser deg det tidkrevende arbeidet med å rense ederdun som vi bruker i verdens beste ederdunsdyner. Vi deler vår historie, forteller hvordan det er å jobbe som fuglevokter, og du får besøke vår utstilling på Låven. Turen avsluttes hjemme hos en fuglevokter hvor vi byr på kaffe og lefse.

Vi henter deg på Vega i vår egen skyssbåt Lånan JR. Den tar deg raskt og behagelig fra Vega til Lånan. Turen tar ca 45 minutter.

Vi garanterer en helt unik opplevelse du aldri kommer til å glemme.

Priser og bestilling

Båtskyss fra Vega til Lånan:
kr 5000,-  tur/retur. Vi blir enige om møtetidspunkt.
Les mer om båt og skipper her: Båtskyss

Guiding og servering, (kaffe og lefse.)
kr 1000,- for voksne,
kr 500,- for barn mellom 5 og 12 år.
Barn under 5 år deltar gratis, men må registreres.

Bestilling:
Ring Hildegunn på telefon 452 72 654, eller send en epost til hildegunn@lanan.no

Alle disse turene må forhåndsbestilles.

Ærfugl på reir i steinhus. Foto: Cyril Ruoso